d’Qí

Un projecte embrió amb el que estem treballant. Volem fer roba controlant tot el procés, des de la matèria primera fins al producte final. Generant un producte 100% local i just.

Com?

A partir de l’ús de fibres de cànem; planta capacitada per ser cultivada al clima peninsular. Necessita molt menys consum d’aigua i menys extensió territorial en comparació al cotó. Unes fibres amb grans qualitats com a producte de vestir. Apostant per relocalitzar una producció que fruit d’interessos del capitalisme del moment es va deixar de produir.

A partir de les fibres obtingudes ens caldrà procedir a filar i teixir per tal d’obtenir les teles, a punt per ser confeccionades als nostres tallers.

Per què?

Apostem per generar una peça totalment ecològica i sostenible. Tant en el l’àmbit mediambiental; reduint consum d’aigua, transports, etc. Com en l’àmbit social i econòmic, on totes les persones que formin part del procés de producció puguin gaudir d’un treball digne.

Resultat?

Volem obtenir i poder oferir una peça de qualitat, amb la justicia social com a garantia.

Pas a pas.

Per tal d’arribar on ens hem fixat, tenim previstes dues fases:

Aconseguir teixits que ja estiguin fets de cànem. Començant a elaborar peces pròpiament des del nostre taller pel que fa al disseny, confecció, estampació i distribució.

Paral·lelament, anar treballant amb l’obtenció de la matèria primera i perfeccionant-la. Per tal de ser capaços de tancar el cercle, amb una fibra de qualitat; cultivar, extreure la fibra, filar, teixir, dissenyar, confeccionar i distribuir.

Ara bé, entenem que és una operació complicada. Per una banda, hi ha molts agents a tenir en compte per tal de complir tot el procés; pageses, filadores, teixidores, modistes, etc. Per altra banda, partim de l’autogestió, el que significa que venim des de baix. Sense ajudes econòmiques externes.

La idea però, ens omple d’il·lusió i sabem que ho aconseguirem. Entenem que la realitat política, econòmica, social i climàtica ens obliga a perseguir objectius com aquest.

pacman1

0